Από το Νοσοκομείο Μολάων αντλούν Γιατρούς για εφημερίες στο Νοσοκομείο Σπάρτης και Παναρκαδικό !!!

Από το Νοσοκομείο Μολάων αντλούν Γιατρούς για εφημερίες στο Νοσοκομείο Σπάρτης και Παναρκαδικό !!!
PENTAX DIGITAL CAMERA

 

 Σύλλογός μας δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής στις μετακινήσεις των δύο Αναισθησιολόγων για ορισμένες εφημερίες στο Νοσοκομείο Σπάρτης και Παναρκαδικό στην Τρίπολη.
Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων με την Αν/α Διοικήτρια την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 απλά επιβεβαιώσαμε το γεγονός.
Πάγιο αίτημά μας είναι οι μόνιμες προσλήψεις που θ¨ αντικαταστήσουν τις μεγάλες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί με τις Ιατρικές αποχωρήσεις τα τελευταία χρόνια . Η δεύτερη Αναισθησιολόγος ορκίστηκε στις 25 Ιουλίου 2018 , κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί από τον Ιούνιο του 2016 είχαμε μείνει μ΄ έναν Αναισθησιολόγο.
Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη τον μήνα Αύγουστο που οι κάτοικοι τριπλασιάζονται να μειώνουν μέρες εφημεριακής κάλυψης από το Νοσοκομείο Μολάων προκειμένου να καλύψουν ανάγκες άλλων μεγαλύτερων Νοσοκομείων, αποδυναμώνοντας το μικρότερο που λόγω της γεωγραφικής θέσης σφίζει από επισκεψιμότητα παραθεριστών η περιοχή !!!!
Δυστυχώς δεν έχουμε εισπράξει την ίδια προθυμία να μας ενισχύσουν με Παθολόγους Ιατρούς από άλλα Νοσοκομεία που έχουμε μείνει μ¨έναν Μόνιμο Διευθυντή και μία Επικουρική από τον Ιούνιο του 2016 γιατί ο δεύτερος Μόνιμος έχει μετακινηθεί στο ΤΟΜΥ Σπάρτης οικειοθελώς.
Να τονίσουμε για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημά μας περί ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ γιατί απλά επιβεβαιωνόμαστε από ορισμένες καταστάσεις.
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι σε δύο προκηρύξεις , του 2017 και 2018 δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον δυστυχώς κανείς Παθολόγος….Εάν κάποιος που διαβάζει το δημοσίευμα γνωρίζει κάποιον Παθολόγο που ενδιαφέρεται παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο μας.
Οι πολίτες της Χώρας είναι όλοι πρώτης κατηγορίας , έχουν το ίδιο δικαίωμα στις παροχές υγείας και ιδιαίτερα από ειδικότητες που σώζουν ζωές σε επείγοντα περιστατικά.
Πρόσφατο περιστατικό δικαιώνει αυτή την ανάγκη στο Νοσοκομείο Μολάων.
Ευτυχώς προκηρύχθηκε στις 22 Αυγούστου άλλη μια θέση Αναισθησιολογίας.
Στην ίδια συνάντηση παρατηρήσαμε καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση απόκτησης πολύ σοβαρού Ιατρο -Τεχνολογικού Εξοπλισμού λόγω έλλειψης Διοικητικού Προσωπικού και οικειοθελούς μετακίνησης μόνιμης υπαλλήλου από το Νοσοκομείο μας στο Νοσοκομείο Σπάρτης , αρκετά χρόνια πριν που έχει τα προσόντα να διεκπεραιώσει τις δύο υποθέσεις που τις έχουν αναθέσει από τη Διοίκηση ..Σημειώνουμε ότι οι δύο χρηματοδοτήσεις υπάρχουν και είναι διαθέσιμες .
Επίσης καθυστέρηση διαπιστώσαμε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των τριών Ιατρικών θέσεων [ Χειρουργού , Ορθοπεδικού και Ακτινολόγου ].
Όπως καθυστέρηση διαπιστώσαμε και στην τοποθέτηση των τριών μόνιμων ΔΕ Νοσηλευτών .
Λόγω ένστασης θα τοποθετηθούν οι δύο από τις τρεις πιο σύντομα.
Δηλώσαμε ότι θα αγωνιζόμαστε για ένα δυνατό Νοσοκομείο Μολάων με αξιοπρεπή Ιατρική κάλυψη και αποφυγή διακομιδών πλην πολύ σοβαρών περιστατικών που χρήζουν τριτοβάθμια φροντίδα υγείας !!!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Διονυσία Κρέζου  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *