ΔΑΒΑΚΗΣ: Πότε επιτέλους τα Γ.Ε.Φ.;

ΔΑΒΑΚΗΣ: Πότε επιτέλους τα Γ.Ε.Φ.;

       
Την άμεση λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στη Λακωνία όπως έχουν εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών, ζητεί με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
      Το κείμενο της Ερωτήσεως του κ.Δαβάκη έχει ως εξής:
      Με κάποια ικανοποίηση δεχτήκαμε πριν από λίγες ημέρες την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα με την οποία προχωρούσε στη δημιουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο Γύθειο και την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τους Μολάους και τη Νεάπολη Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, στη Σκάλα και τις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα, ύστερα από την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε  κατάργηση των αντίστοιχων Δ.Ο.Υ .
      Και αυτή η ικανοποίηση βασιζόταν στο ότι θα υπήρχε σε αντικατάσταση των καταργούμενων Δ.Ο.Υ απομακρυσμένων περιοχών της Λακωνίας, η παρουσία ΕΣΤΩ μιας μορφής οικονομικής υπηρεσίας για τον φορολογούμενο πολίτη.
      Μέχρι σήμερα όμως καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για την υλοποίηση των εξαγγελιών αυτών, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι Δ.Ο.Υ σε Μολάους και Γύθειο χωρίς να υπάρχει τίποτε στη θέση τους και οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβούν στη Σπάρτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Αυτή η όπως φαίνεται πρόχειρη αντιμετώπιση δημιουργεί ήδη μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και επιβάρυνση για τους φορολογουμένους, παρόλο που οι Δημοτικές Αρχές είχαν φροντίσει εγκαίρως να παραχωρήσουν τους σχετικούς χώρους στους οποίους θα στεγαστούν τα Γραφεία αυτά.
      Δυστυχώς η δέσμευση του Υφυπουργού κ.Μαυραγάνη σε Επίκαιρη Ερώτησή μας που είχε συζητηθεί πρόσφατα στη Βουλή (20-11-2012), ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε η μετάβαση στο καινούργιο αυτό σύστημα να είναι ομαλή και μην προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στους πολίτες δεν φαίνεται προς το παρόν να υλοποιείται.
Συνεπώς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την λειτουργία των Γ.Ε.Φ και ποιο το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των Γραφείων αυτών; 
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σχετικά με το στεγαστικό και χωροταξικό πρόβλημα της Δ.Ο.Υ Σπάρτης μετά τη συγκέντρωση τόσου προσωπικού και αρχείων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *