ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Δ.Σ Συλλόγου Εργαζ. Νοσοκ. Μολάων:Αποκλεισμός εκπροσώπου νοσηλευτών Δ.Ε από το δικαίωμα ψήφου στη νοσηλευτική επιτροπή [ Ν.Ο.Ε ].

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Δ.Σ Συλλόγου Εργαζ. Νοσοκ. Μολάων:Αποκλεισμός εκπροσώπου νοσηλευτών Δ.Ε από το δικαίωμα ψήφου στη νοσηλευτική επιτροπή [ Ν.Ο.Ε ].

                                                                                                                          ΠΡΟΣ : ΠΟEΔΗΝ

Στο Δ.Σ του Συλλόγου μας σε τακτική συνεδρίαση αποφασίσαμε ομόφωνα να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό του εκπροσώπου Δ.Ε νοσηλευτών στη Ν.Ο.Ε με δικαίωμα ψήφου.
Οι νόμοι που διέπουν αυτή την αδικία είναι : N.υπ.αριθ. 2071 ΦΕΚ 123/Α/1992 , αριθ. Υ 4α/ 9594/1996 και Ν.υπ.αριθ. 2519 του 1997 άρθρο 56.
Με το άρθρο 56 του 1997 διευκρινίζεται ότι ο εκπρόσωπος των Δ.Ε έχει δικαίωμα λόγου μόνο και όχι  ψήφου επί των θεμάτων σε αυτή την επιτροπή.
Αυτή η διάκριση μεταξύ εργαζομένων στα ίδια τμήματα δημιουργεί κατάφορη αδικία σε μια ομάδα εργαζομένων Δ.Ε που όλοι γνωρίζετε , έχει στηρίξει όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως τα περιφερειακά με παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα.
Ο Σύλλογός μας ήδη με τη συνδιοίκηση έχει αδυναμία εκπροσώπησης εργαζομένων στο Δ.Σ των Νοσοκομείων λόγω πολύ μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων αυτό της Σπάρτης.
Τη διαμαρτυρία αυτή αποφασίσαμε να την κάνουμε γνωστή , ενόψει της πρώτης φοράς που γίνεται το εγχείρημα να συσταθεί στο Νοσοκομείο μας αυτή η νοσηλευτική επιτροπή.
Η άποψή μας είναι να συμμετέχουν οι συνάδελφοι Δ.Ε τη πρώτη φορά στις εκλογές αυτές , να εκλέξουν εκπρόσωπο έστω και μόνο με το δικαίωμα λόγου επί των θεμάτων στα συμβούλιά τους γιατί θεωρούμε χειρότερη την απουσία τους από την καθημερινότητα και στις ερήμην τυχόν προτάσεις και αποφάσεις.
Αποφασίσαμε να σας εξουσιοδοτήσουμε να κοινοποιήσετε την διαμαρτυρία μας στο Υπουργείο , ΥΠΕ , Συλλόγους και Μ.Μ.Ε καθώς και να τεθεί σε επίπεδο Ομοσπονδίας διότι είναι Πανελλαδικό θέμα !!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΡΕΖΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *