Επίσκεψη του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Θανάση Πετράκου στους Μολάους



Την Κυριακή 16/12/2012 και την Δευτέρα 17/12/2012 στην πόλη των Μολάων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΕΚΜ, σ. Θανάση Πετράκου.
Την Κυριακή το βράδυ 16/12/2012 παραβρέθηκε στη Συνέλευση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΕΚΜ του Δήμου Μονεμβασίας τόσο με την ιδιότητα του βουλευτή όσο και με εκείνη του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ., στην οποία πήραν μέρος μέλη και φίλοι του  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ. και στην οποία αναπτύχθηκε πλούσιος, γόνιμος και έντονος προβληματισμός για την πορεία της χώρας και για την προοπτική εξόδου της από την κρίση μέσω μιας άλλης πολιτικής, με μία  κυβέρνηση της αριστεράς, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΕΚΜ.
Την Δευτέρα το πρωί, 17/12/2012 σ. Θανάσης Πετράκος παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό  ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Νότιας Ελλάδας  και στη συνέχεια κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ. με επικεφαλής τον σ. Θανάση Πετράκο επισκέφθηκε τις παρακάτω υπηρεσίες και φορείς με την εξής χρονολογική σειρά:
1.        Την Δ.Ο.Υ. Μολάων, όπου ενημερώθηκε από την αναπληρώτρια προϊσταμένη κ. Χρυσαϊδα Χαραμή σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναστολή λειτουργίας (κλείσιμο) της Δ.Ο.Υ. και τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους.
2.        Το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων όπου, κατά την συζήτηση με τον υποδιοικητή του τμήματος, διαπιστώθηκε μεταξύ των άλλων μεγάλων προβλημάτων και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αλλά και των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στο κρατητήριό του, παρά τις προσπάθειες του υπάρχοντος (ελάχιστου) προσωπικού.
3.        Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων στον οποίο συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Θεοδωρακάκο και τον γραμματέα κ. Παναγιώτη Ντανάκα και όπου κυρίως συζητήθηκαν τα θέματα του Συνεταιριστικού Κινήματος, της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής και, ιδίως, τα θέματα, του καλύτερου προϊόντος της περιοχής μας, του  έξτρα παρθένου Ελαιολάδου.
4.        Το Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας. Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους, (και στον δήμο Μονεμβασίας) από την κεντρική διοίκηση, χωρίς την μεταφορά των αντίστοιχων πόρων και το τεράστιο, συνολικά, πρόβλημα υποχρηματοδότησης των δήμων. Επισημάνθηκαν επίσης τα σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια για την εκτέλεση των έργων (εγκρίσεις, αρχαιολογία κ.λ.π.) και παρουσιάστηκε η ανάγκη νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων για την βελτίωση αυτής της κατάστασης. Τέλος,  συζητήθηκαν εκτενώς τα δύο φλέγοντα θέματα για την περιοχή, αυτό του Γενικού Νοσοκομείου και της Δ.Ο.Υ.  Μολάων και τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισής τους.
5.        Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν εκτός από την Υποδιοικήτρια κ. Αικατερίνη Πριφτάκη οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπος των εργαζομένων, διαπιστώθηκαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο από την θεσμική – διοικητική διάρθρωση (διασύνδεση των νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων) όσο και από την δραστική περικοπή των πόρων από το υπουργείο υγείας. Η παράμετρος αυτή, σε συνδυασμό με τα υπέρογκα χρέη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς το συγκεκριμένο νοσοκομείο (ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ), έχουν σαν αποτέλεσμα η λειτουργία του νοσοκομείου να στηρίζεται σε πενιχρά μέσα και στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού – νοσηλευτικού – διοικητικού), το οποίο όσον αφορά τον αριθμό είναι τραγικά κάτω από τις ελάχιστες ανάγκες του, αλλά και στα φιλάνθρωπα αισθήματα τόσο των φορέων της περιοχής όσο και των απλών πολιτών.
Τονίσθηκε η ανάγκη επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων και η ανάγκη ανάκλησης του κλεισίματος και της αναβάθμισης της Δ.Ο.Υ. Μολάων, αλλά και η στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων με στόχο  την εύρυθμης λειτουργία του.
Κλείνοντας της επίσκεψή του, ο σ. Θανάσης Πετράκος διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ. αλλά και του ίδιου προσωπικά, στα δίκαια αιτήματα των φορέων και των πολιτών της περιοχής.
Από την διήμερη αυτή επίσκεψη και τις επαφές με τους φορείς και τους πολίτες γίνεται φανερό, για μία ακόμη φορά, ότι τα ήδη υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα οξύνονται ακόμη περισσότερο λόγω της εφαρμοζόμενης μνημονιακής  πολιτικής, από την τρικομματική συγκυβέρνηση, που έρχεται σαν συνέχεια των προηγουμένων κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και η οποία έχει βάλει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα συμφέροντα και την ίδια την ζωή του Ελληνικού Λαού.
Γίνεται επομένως επιτακτική η ανάγκη για την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης και η ανάδειξη, με την ψήφο του λαού, μιας κυβέρνησης της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ. για να πάρει, επιτέλους, ο Λαός τις τύχες του στα χέρια του
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
του  ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *