Επιστολή Τριχείλη στο Υφυπουργό Οικονομικών : Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ( Παγετοί 2010-2011 ).

Επιστολή Τριχείλη  στο Υφυπουργό Οικονομικών :   Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ( Παγετοί 2010-2011 ).

Κύριε Υπουργέ, Η περιοχή μας επλήγει από παγετούς του Δεκεμβρίου του 2010 καθώς και του Μαρτίου του 2011, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελαιοδέντρων, τόσο στην ηρτημένη παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.
Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθούν οικονομικά οι παραγωγοί και για το λόγο αυτό υποβλήθηκε αίτημα στον ΕΛ.Γ.Α για ένταξη των παραπάνω ζημιών σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Αφού δόθηκε η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., ο ΕΛ.Γ.Α υπέβαλε αίτημα με τα στοιχεία του φακέλου προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η έγκριση πληρωμής της ενίσχυσης και να προχωρήσει η έκδοση σχετικής ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, ωστόσο, απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτή χρονίζει στο Υπουργείο σας για χρονικό διάστημα ενός περίπου έτους.
Ο Δήμος μας έχει παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον την πορεία του αιτήματος, το οποίο παραμένει & κακώς δεν εγκρίνεται από το Υπουργείο σας. Παρακαλούμε για την άμεση έγκριση του προϋπολογισμού του Προγράμματος προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για τις ζημιές τους, διότι τα οικονομικά προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι ήδη ανυπέρβλητα. Με εκτίμηση,
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *