Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Πελοπόννησο, Στ.Αραχωβίτη, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέα Ριζούλη, Κων/νο Σπαρτινό, Έφη Γεωργοπούλου, Δ. Μπαξεβανάκη, Γ.Ψυχογιό, Μαρία Θελερίτη, Γ. Τσόγκα, Ι.Γκιόλα, Γ. Παπαηλιού, Π. Κοζομπόλη-Αμανατίδη και Π.Κωνσταντινέα υπό τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας ο οποίος έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα πλαίσια των μνημονίων. Από αυτές τις πολιτικές φτάσαμε σήμερα στο απαράδεκτο γεγονός να μετακινούνται ασθενείς με αγροτικά αυτοκίνητα λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας ασθενοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Εξασφαλίστηκε η δυνατότητα αύξησης δαπανών στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κατά 150 εκατ. ευρώ.
2. Θετική συνέπεια αυτού είναι η τοποθέτηση επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
3. Έως τέλος Νοεμβρίου θα πληρωθούν 440 θέσεις μόνιμων ιατρών.
4. Πρόκειται να γίνουν 2 προκηρύξεις για θέσεις υγειονομικού προσωπικού από τώρα έως και τον Φεβρουάριο του 2016. Αφορούν συνολικά περίπου 3.400 θέσεων. Μέσα σε αυτές υπάρχουν και θέσεις οδηγών του ΕΚΑΒ.
5. Τέλος, μέχρι το τέλος του έτους, θα διατεθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου 10 οχήματα στο ΕΚΑΒ.

Για τη σημερινή κυβέρνηση η Υγεία αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα. Στην κατεύθυνση αυτή γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε πολύ σύντομα ο χώρος της υγείας να λειτουργεί όπως αρμόζει σε ένα προνοιακό δημοκρατικό κράτος. Με υψηλή ποιότητα ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στον πολίτη, με φροντίδα και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα, μετά την κατακρεούργηση της νοσηλευτικής και φαρμακευτικής δαπάνης από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ημιθανής ασθενής που άφησαν στο πέρασμά τους πρέπει να ζήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *