Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει αναλάβει ο αγροτικός ιατρός στο Κυπαρίσσι

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει αναλάβει ο αγροτικός ιατρός στο Κυπαρίσσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Κυπαρισσίου με αγροτικό ιατρό κατόπιν Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου. Σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, ο κ. Αποστολάκος επανέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Κυπαρισσίου για την άμεση τοποθέτηση ιατρού προκειμένου να καλυφθεί το κενό που εκκρεμεί επί μήνες. Όπως σημείωσε ο Βουλευτής καθ’ όλη την περίοδο αυτή το χωριό καλύπτεται από αγροτικό ιατρό άλλων οικισμών που επισκέπτεται μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ υπήρξαν χρονικά διαστήματα που δεν πήγαινε καθόλου. Συνεπώς η τοποθέτηση ιατρού καθίσταται άμεση προτεραιότητα, όπως επίσης ο χαρακτηρισμός του Περιφερειακού Ιατρείου ως άγονο που θα λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο για τους υποψήφιους ιατρούς.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μ. Μπόλαρης παραδέχθηκε πως η πρωτοβουλία του κ. Αποστολάκου αφορά ένα υπαρκτό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την τοποθέτηση αγροτικών ιατρών σε ολόκληρη τη χώρα είχε προβλεφθεί θέση για το Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσσίου. Ωστόσο, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιατρούς και προκειμένου να στελεχωθεί, από τις 4 αιτήσεις ειδικών χαρακτηριστικών που έχουν κατατεθεί, οι 3 θα καλύψουν ανάγκες νησιών του Αιγαίου και η 1 το Κυπαρίσσι. Ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει αναλάβει ο αγροτικός ιατρός.
Σχετικά με το αίτημα του κ. Αποστολάκου να χαρακτηριστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσίου ως άγονο, ο Υφυπουργός Υγείας σημείωσε πως το Υπουργείο δεν είναι αρνητικό. Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής (μεγάλη απόσταση, δύσκολη πρόσβαση, εκατοντάδες μόνιμοι κάτοικοι και αντίστοιχοι τουριστικοί επισκέπτες κ.α.), μπορεί να αποδοθεί στο Ιατρείο ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός που θα εξασφαλίσει την αδιάκοπη παρουσία ιατρού. Επομένως πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής του αιτήματος από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μολάων προς την 6η Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου και στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Κατόπιν αυτών, ο Βουλευτής Λακωνίας εξέφρασε την καταρχήν ικανοποίησή του και επιφυλάχθηκε για την αποτύπωσή τους στην πράξη. Για τον σκοπό αυτό ήδη ενημέρωσε σχετικά τη διοίκηση του Νοσοκομείο Μολάων και ζήτησε την έναρξη των απαιτούμενων ενεργειών. Τέλος, ο κ. Αποστολάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προωθούμενη κατάργηση κλινικών του Νοσοκομείου Μολάων, διατυπώνοντας την κάθετη αντίθεσή του αφού μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα έχει άμεσες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής.

Πηγή : http://gapostolakos.gr/multimedia/video/355-28112011223

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *