«Οικονομική κρίση, Παιδί και Βία – Ο δύσκολος ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών»
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών), η Φεβρωνία Πατριανάκου, μας προσκαλεί να συζητήσουμε για τις συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης στο Παιδί καθώς και στην εκδήλωση των φαινομένων Νεανικής Βίας, να διερευνήσουμε τον δύσκολο ρόλο Γονέων και Εκπαιδευτικών και να απαντήσουμε μαζί στο ερώτημα πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.
Για το θέμα θα μιλήσουν:
• Βάσω Αρτινοπούλου,
Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας,
πρ. Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
• Γιάννης Πανούσης,
Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.
• Γιώργος Σφακιανάκης,
Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας
• Ιωάννα Τσίγκανου,
Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) – Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Δημοσιογράφος
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα: «Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων ΙΙ». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse RC, με πρωτοβουλία & ευθύνη της Φεβρωνίας Πατριανάκου και με την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).
Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιάσει ο κος Γιώργος Αράπογλου, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Pulse R.C.
Μήνυμα της Φεβρωνίας Πατριανάκου:
“Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμένα. Αποτελεί για όλους μας κοινή παραδοχή ότι την κοινωνία μας διατρέχει βαθιά θεσμική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.
Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος άσκησης αποτελεσματικών πολιτικών για τις νεότερες γενιές είναι αναγκαία και επιβεβλημένη πράξη ευθύνης της Πολιτείας. Η εσωστρέφεια και η μονομέρεια ανάπτυξης πολιτικών με αποκλειστικά οικονομικούς όρους, οδηγεί σε αδιέξοδα και αδικεί τη δημιουργική φύση της πολιτικής. Η Νέα Γενιά της πατρίδας μας, ειδικά αυτή την ώρα, έχει ανάγκη να καταλάβει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, γιατί αποτελεί την Ελπίδα και το Μέλλον του Έθνους. Διαμορφώνοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των δυνατοτήτων της, διαμορφώνουμε και το Αύριο μιας πατρίδας υψηλών δυνατοτήτων και μιας κοινωνίας ικανής να δημιουργεί και να ακμάζει.”