Ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην Τοπική Κοινότητα Πακίων

Εδώ και λίγο διάστημα ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα από την Δημοτική αρχή στην Τοπική Κοινότητα Πακίων .
 Και ξεκινώ με την υπογραφή της Κύρωση Πράξης Εφαρμογής στο αραιοδομημένο τμήμα της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Πακίων του Δήμου Μονεμβασιάς η οποία έχει εγκριθεί με το από 15-4-88 Π.Δ/γμα (ΦΕΚ 346Δ/10-05-1988). Από το Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Η μελέτη είχε ξεκινήσει εξολοκλήρου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σε σύντομο διάστημα ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της .Ένα σημαντικό έργο για το χωριό που θα δώσει νέες προοπτικές αστικής ανάπτυξης μιας και η μελέτη προβλέπει νέα οικόπεδα και τον περιμετρικό Δημοτικό δρόμο που εδώ ελπίζουμε σε κάποια χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποιησή της.
 Ειδικό σχολείο Μολάων το στολίδι του χωριού μας και όλης της περιοχή έγινε χρηματοδότηση για αποπεράτωση διαφόρων εργασιών για την καλύτερη λειτουργία του.(Αναμένεται χρηματοδότηση 10.000 € η οποία έχει ψηφιστεί από την περιφέρεια για την δημιουργία τοίχου στο προαύλιο χώρο του σχολείου).
Εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου, τσιμεντόστρωση στην είσοδο της εκκλησίας και επισκευή του παλαιού χώρου του χωνευτηρίου . Τσιμεντόστρωση σε δημοτικό δρόμο εντος οικισμού. Διαμόρφωση χώρου δημοτικού οικόπεδου. Ένας στόχος που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή για ένα χώρο για τα παιδιά μιας και το χωριό μας θα είναι από τα ελάχιστα που δεν είχαν έναν κοινόχρηστο χώρο και έπαιζαν στο δρόμο και αυτό έγινε με την αγορά οικόπεδου στη περιοχή γεφύρι Η σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησε την διαμόρφωση του χώρου και ελπίζουμε και την επόμενη χρονιά να συνεχιστεί μιας και τα παιδιά το αγκάλιασαν αμέσως και ενθουσιαστήκαν με το χώρο και τον ελεύθερο χρόνο τους είναι στο χώρο μακριά από τον δρόμο .
Σημαντικά έργα για ένα χωριό των 450 περίπου κατοίκων που μπορεί να μην είναι τα έργα των εκατομμυρίων αλλά που άλλαξαν την όψη του χωριού και ελπίζουμε και την επόμενη περίοδο να συνεχιστούν αυτά που έχει προτείνει και φέτος το τοπικό συμβούλιο που η συνεργασία είναι άψογη απέναντι στην Δημοτική αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *