Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist!

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist!

Το Σάββατο 06 Μαΐου 2017, διεξήχθη στα γραφεία της Microsoft Hellas, από την ACTA – Infotest, για 16η χρονιά, ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, που διοργανώνεται από την Certiport/Pearson Vue. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν ετησίως πάνω από 700.000 μεμονωμένοι σπουδαστές από 140 και πλέον χώρες. Και ο φετινός Πανελλήνιος Τελικός ήταν συναρπαστικός! Οι 100 καλύτεροι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα απέδειξαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στην χρήση του Microsoft Word, του Microsoft Excel και του Microsoft PowerPoint. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, αφού και φέτος η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε στο δευτερόλεπτο!

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2017 είναι:

  • η Παναγιώτα Μπότου (από το Εξεταστικό Κέντρο eFuture – Π. Φαλήρου) στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft Word,
  • ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης (από το Εξεταστικό Κέντρο Techno – Αγία Παρασκευή) στο Microsoft Excel και
  • ο Αναστάσιος Μελάς (από το Εξεταστικό Κέντρο Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης) στο Microsoft PowerPoint.

Οι 3 νικητές κέρδισαν πλούσια δώρα και ένα ταξίδι στη Disneyland, California, USA, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου έως και τις 02 Αυγούστου 2017! Τους ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη Σπάρτη κατέκτησαν τη 2η θέση στην Ελλάδα η Ανεζίνα Καλούδη και την 3η θέση στην Ελλάδα η Μαρία Αναγνωστοπούλου στο Microsoft Word, από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης, ενώ όλοι οι σπουδαστές του κέντρου είχαν σπουδαίες θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα οι 24 ήταν μαθητές και φοιτητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης. Και αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς την κορυφή, καθώς οι Σπαρτιάτες διαγωνιζόμενοι δε σταμάτησαν μέχρι που την κατέκτησαν, καθώς επίσης απέκτησαν 5 πανελλήνιες διακρίσεις.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, για τη βράβευση των νικητών, απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA-Infotest και ο κ. Πλούταρχος Ρήγας, Education Lead της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Το παρόν έδωσαν και οι περσινές νικήτριες, Αργυρώ Λυγνού από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης και Ελένη Ζώη-Μωραΐτη από το It Experts, που μοιράστηκαν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες την περσινή του εμπειρία στη Disneyworld, Orlando, Florida, ευχόμενες καλή επιτυχία στους φετινούς Πανελλήνιους Πρωταθλητές. Στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist συμμετείχαν 130 χώρες, 12.000 εξεταστικά κέντρα, 400.000 μοναδικοί υποψήφιοι και δόθηκαν 650.000 εξετάσεις.

Άπαντες αφού συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες και τα εξεταστικά κέντρα, τόνισαν τη σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς και το πόσο σημαντική ήταν η συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Microsoft Office Specialist.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πλούσια δώρα, χορηγία της Microsoft Hellas, και μοιράστηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες. Την αναλυτική τελική κατάταξη των διαγωνιζομένων, καθώς και περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο www.acta.edu.gr/moschampionship. Για την ACTA-INFOTEST και την ACTA Α.Ε. Τμήμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης Δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *