Οι Γιατροί ΕΣΥ Ν. Λακωνίας υποστηρίζουν την ασφαλή και επαρκή λειτουργία του Νοσοκομείου των Μολάων!

Οι Γιατροί ΕΣΥ Ν. Λακωνίας υποστηρίζουν την ασφαλή και επαρκή λειτουργία του Νοσοκομείου των Μολάων!

Επεξηγήσεις και επανορθώσεις μετά την «ατυχώς παρερμηνευμένη» τοποθέτηση Κρητικού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης/11 ”
ΛΑΚΩΝΙΑ. Η τοποθέτηση του Νεοκλή Κρητικού, Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Λακωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου και είχε θέμα την υγεία, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, αρνητικών στην πλειονότητά τους.

Η απάντηση του κ. Κρητικού στην οποία εξηγούσε πως η λειτουργία «ενός πλήρους Νοσοκομείου και όχι δύο μισών» αποτελεί πρόταση λύσης μεταβατικής μέχρις ότου κατοχυρωθεί η ορθή λειτουργία και των δύο Νοσοκομείων του Νομού δεν ήταν ως φαίνεται αρκετή για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα». Έτσι, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας επανέρχεται στο θέμα για να τονίσει εκ νέου πως επιδιώκει, υπερασπίζεται και υποστηρίζει την ασφαλή και επαρκή λειτουργία του Νοσοκομείου των Μολάων αφενός και αφετέρου, για να υπερασπιστεί τη θέση Κρητικού χαρακτηρίζοντάς την «ατυχώς παρερμηνευμένη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας έχει ως εξής:

«Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας με επανειλημμένες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων καθώς και με κινητοποιήσεις έχει υποστηρίξει με συνέχεια και συνέπεια, την αναγκαιότητα της αυτοτελούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων σαν ανεξάρτητη νοσηλευτική μονάδα που πρέπει να καλύπτει σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, οξέα και χρόνια περιστατικά ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

Ατυχώς κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου 2015 του Δήμου Σπάρτης, με θέμα την υγεία στη Λακωνία παρερμηνεύθηκε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ε. Γ. ΕΣΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ και δημιουργήθηκε ανησυχία σχετικά με τις θέσεις της Ένωσης για την διατήρηση του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα του νοσοκομείου Μολάων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας παραμένει σταθερό στην απολύτως τεκμηριωμένη άποψη, της λειτουργίας του νοσοκομείου Μολάων με επάρκεια και ασφάλεια ,ώστε να παρέχονται δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε βασικές κλινικές και τμήματα και να μην κινδυνεύουν ασθενείς .Επίσης δεν πρέπει, επ ουδενί, να «υπονομεύεται» η στελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων προς όφελος της λειτουργίας του νοσοκομείου Σπάρτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση υπογράφεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νεοκλή Κρητικό, Αλέξανδρο Βουνάση, Γιώργο Σακελλαριάδη, Παναγιώτη Καλαθάκο, Ανδριάνα Τζουγανάτου, Χρύσα Ντοροβίτσα και Γεωργία Αθανασοπούλου.
πηγη…http://www.notospress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *